Bedrijfsarts inschakelen als werkgever

Ziek zijn we allemaal wel eens. En als werkgever hoeft u dus niet meteen een Bedrijfsarts in te schakelen wanneer een werknemer zich ziek meldt. In de meeste gevallen gaat het om een griepje, is dat binnen een week weer over en is extra begeleiding dus niet nodig. Is uw werknemer voor een langere tijd door ziekte afwezig? Of twijfelt u aan uw werknemer en of hij echt niet in staat is om te werken? Dan kunt u als werkgever een Bedrijfsarts inschakelen (een Bedrijfsarts hebben is volgens de wet tevens verplicht). Ons team bestaat onder meer uit die vakkundige, goed getrainde medische specialisten. Wat deze specialisten voor u kunnen betekenen leest u hieronder.

Wat doen onze Bedrijfsartsen?

Onze Bedrijfsartsen beoordelen de situatie van uw zieke medewerker en geeft aansluitend advies of en hoe hij terug kan keren op de werkvloer. Maar ook zonder dat er iemand van uw personeel ziek thuis zit, bieden onze Bedrijfsartsen ondersteuning. Zo adviseren wij ook hoe u ziekteverzuim binnen uw bedrijf / organisatie kan verminderen. 

In het kort zijn dit de taken van een Bedrijfsarts:

  • Onze medische specialisten begeleiden uw werknemers tijdens hun ziekteverzuim en Re-integratietraject. Door tussentijds te evalueren, kan een Bedrijfsarts adviseren wanneer de werknemer weer aan het werk kan.

  • Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen adviseren we ook over een gezonde werkplek creëren. Bijvoorbeeld beschermende maatregelen om ziekte op de werkvloer te voorkomen.

  • Als werkgever bent u in sommige situaties verplicht om uw werknemers een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Bijvoorbeeld als u door uw werk last kan krijgen van uw rug, omdat u veel en zwaar moet tillen. Onze Bedrijfsartsen voeren deze medische onderzoeken voor u uit.

  • Signalering beroepsziekten. Als Bedrijfsartsen zijn we wettelijk verplicht om beroepsziekten te melden bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Dit om beter inzicht te krijgen in de beroepsziekten zodat deze in toekomst ook voorkomen kan worden.

Verzuim voorkomen

Een Bedrijfsarts is er niet alleen bij ziekte, maar juist ook om verzuim te voorkomen (hoewel dat natuurlijk niet altijd valt te voorkomen). Onze Medische Specialisten kunnen u ook voorzien van preventief advies over gezondere arbeidsomstandigheden en maatregelen die verzuim kunnen voorkomen. 

Bij langdurige (6+ weken) ziekte

U wilt natuurlijk dat uw werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan en gaat. En hoe graag uw werknemer dat ook wilt, het kan onverhoopt voorkomen dat het toch allemaal langer duurt. Is uw werknemer al 6 weken uit de roulatie? En lijkt het ook langer te gaan duren? Dan vullen onze Bedrijfsartsen een speciaal formulier in. Dat heet de probleemanalyse. Hierin staat onder andere de reden waarom uw werknemer niet of minder kan werken en wat er wat er aan gedaan kan worden. Bijvoorbeeld iets veranderen op de werkplek of tijdelijk ander werk uitvoeren. De Bedrijfsarts stuurt het formulier aan u en uw werknemer.

Bedrijfsarts van VerzuimConsult inschakelen

Bent u nog op zoek naar een betrouwbare Bedrijfsarts? Schakel dan de hulp in van onze Medische Specialisten. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie. 

Neem contact op

Vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op en we komen zo snel mogelijk terug op uw bericht

ISO 9001 Certificering