Verzuim­begeleiding: sneller en duurzamer weer aan het werk

Uw werknemers zijn de drijvende kracht van uw onderneming. Maar wat als een van uw mensen uitvalt? Er komt dan meer werk op de schouders van de collega’s te liggen en u mist (tijdelijk) een stuk ervaring. Voor een dag of twee is dat niet zo erg, maar wat als dat langer gaat duren? Met onze verzuimbegeleiding zorgen we dat uw zieke werknemers toch snel en vooral duurzaam weer aan het werk kunnen. 

Wat is Verzuimbegeleiding?

Verzuimbegeleiding staat voor de zorg voor uw zieke werknemer. Een goede Verzuimbegeleiding helpt de werknemer bij het verzuim, wat uiteindelijk weer zorgt voor een snelle, verantwoorde re-integratie. Op die manier kunt u er voor zorgen dat het verzuim tot een minimum beperkt wordt. U volgt hierbij de Wet verbetering poortwachter en werkt samen met een Bedrijfsarts. Bij een langdurig verzuim kunt u te maken krijgen met een Arbeidsdeskundig Onderzoek.

verzuimbegeleiding

Onze werkwijze bij Verzuimbegeleiding

Een goede Verzuimbegeleiding helpt u werknemers snel(ler) te herstellen. Dat is natuurlijk fijn voor de werknemer zelf, maar ook voor u als werkgever is de snelle terugkeer waardevol. Zelfs al is het functioneren nog maar beperkt. Vanaf het moment van het ziek melden zetten we met Verzuimbegeleiding vol in op een snelle en duurzame terugkeer naar de werkplek. En daarbij denken we vooral in mogelijkheden: wat kan uw werknemer nog wel in plaats van (nog) niet? Door het op een positieve manier te benaderen, motiveert het de zieke werknemer in kwestie ook. 

Ziekteverzuim voorkomen is beter dan genezen (3 tips):

U kunt inderdaad niet altijd ziekte bij uw werknemer voorkomen. Maar naast dat het voor de wet verplicht is om een gezonde en veilige werkplek te bieden, is dat voor de werknemer zelf ook belangrijk. Het kan namelijk al veel verzuim voorkomen. Hieronder 3 tips: 

1. Zorg voor een goed verzuimbeleid 

In het verzuimbeleid geeft u onder meer aan welke maatregelen u treft om verzuim te voorkomen en hoe de werknemers omgaan met verzuim. Een goed verzuimbeleid moet uw werknemers bevordert het herstel en dus voor een snelle terugkeer op de werkvloer.

2. Herken de signalen van verzuim

De productiviteit is verminderd, concentratie is weg, gemoedstoestand is niet zoals het was en ook is uw werknemer vermoeid. Het zijn een aantal signalen dat verzuim als gevolg kan hebben. Natuurlijk kunt u niet altijd alles voorkomen, maar neem de signalen wel serieus en help uw werknemer waar mogelijk. 

3. Zorg voor een veilige en gezonde werkplek

Dat geldt ook voor relatief veilige werkplekken als een kantooromgeving. Ook al zijn hier over het algemeen geen schadelijke stoffen te ontdekken, een ergonomische werkhouding, frisse en hygiënische werkplek en voldoende frisse lucht. Het zijn al 3 manieren om het uw werknemer zo aangenaam en gezond mogelijk te maken.

Verzuimbegeleiding door VerzuimConsult

Wilt u weten wat we bij VerzuimConsult ook voor u kunnen betekenen met onze Verzuimbegeleiding? Neem gerust contact op. Onze medewerkers en artsen denken graag met u mee en houden van het geven een eerlijk advies.

Neem contact op

Vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op en we komen zo snel mogelijk terug op uw bericht.

ISO 9001 Certificering