VerzuimConsult staat u bij. Juist als het moeilijk wordt

Bezwaar & Beroep UWV

David en Goliath. Overwinnen in een ogenschijnlijk ongelijke strijd. Een procedure tegen het ‘machtige’ UWV wordt vaak als een ongelijke strijd – en daardoor als kansloos – ervaren. Het tegendeel is echter waar. De ongelijkheid berust vaak op een gebrek aan kennis en inzicht bij de gedupeerde partij. VerzuimConsult biedt u de ontbrekende inhoudelijke professie en hulp bij bezwaar tegen het UWV en gaat de juridische strijd – mits die kansrijk wordt geacht – met opgestroopte mouwen voor u aan.

Een screening bepaalt hoe uw zaak wordt aangepakt

We horen uw verhaal aan, beoordelen de beslissing van het UWV en verdiepen ons in de materie. Deze screening levert een gedegen inzicht op de procedure en laat aanknopingspunten zien voor een bezwaar- of beroepsprocedure. Als we de kansen ook maar enigszins succesvol achten, nemen wij het voor u en uw bedrijf op. In 99% van de gevallen winnen wij de procedure. Dat is uniek!

we bekijken met u uw zaak tegen het UWV wanneer u bezwaar wilt maken

De beslissing van het UWV wordt altijd gewikt en gewogen

Ook als de kansen minder positief lijken doet u er goed aan het UWV met gelijke (of grotere) kennis van zaken van repliek te dienen. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen door de aandachtspunten van het UWV uit de bezwaarzaak te distilleren en ter verbetering van het proces direct binnen de bedrijfsvoering toe te passen. 

De financiële risico’s zijn groot. Heel groot

Niets doen is feitelijk geen optie. U wordt dan geconfronteerd met de impact van de straffe maatregelen van het UWV op uw bedrijf. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Denk aan verlenging van uw loondoorbetalingsverplichting, premieverhoging door toekenning van een ziektewetuitkering of toekenning van de WGA uitkering. ‘Worst case’ kan dat oplopen tot honderdduizenden euro’s per geval.

Het UWV is niet onfeilbaar

Wij weten hoe het UWV denkt, werkt en procedeert. Om de eenvoudige reden dat een deel van onze consultants achter de UWV-tafel hebben gezeten en precies weten hoe met het bijltje gehakt wordt. Zowel de medische als arbeidskundige disciplines zijn bij VerzuimConsult aan boord om elke bezwaarzaak tot een succes te maken. Wij weten precies waar het UWV vaak steken laat vallen, leggen de juridische vinger op de zwakke plek en kijken hoe we beslissingen op rechterlijke gronden kunnen terugdraaien. Daarom weten wij u uitstekend te helpen wanneer u bezwaar wilt maken bij het UWV. Lees meer over onze werkwijze.

In beroep gaan tegen UWV

Ook als het UWV onze inhoudelijke bezwaren niet honoreert weten wij nieuwe wegen te openen. Een goed onderbouwde (hoger) beroepsprocedure behoort dan tot de opties. Als wij u ondersteunen bij een inhoudelijke bezwaar- of beroepszaak durven wij te beloven dat u deze met glans gaat winnen.

Neem contact op

Vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op en we komen zo snel mogelijk terug op uw bericht.

ISO 9001 Certificering